Over BAM Gebouwservices

BAM Gebouwservices levert een volledig pakket aan kwalitatief hoogwaardige facilitaire diensten, waaronder technisch beheer en onderhoud, klimaat, receptie en schoonmaak. Met het uitgebreide netwerk van eigen servicemedewerkers en betrouwbare partners is BAM FM lokaal aanwezig en landelijk actief. De organisatie fungeert als strategisch & tactisch onderhoudspartner en verbetert haar dienstverlening continue.

De uitdaging

Hoewel de vastgoedsector een 'lagging industry' is voor wat betreft digitalisering, gaat de digitaliseringsgolf nu in volle vaart door de gebouwde omgeving. Trends op het gebied van IoT, data analytics en verduurzaming, hebben aanzienlijk impact op de manier waarop BAM haar klanten kan helpen om gebouwen duurzamer, gezonder en 'slimmer' te maken. Om het businessmodel van BAM Gebouwservices aan te passen aan deze veranderende omstandigheden, is de smart building statup Up by BAM in het leven geroepen.

Wat hebben we gedaan

We zijn begonnen met het ontwikkelen van een gedeelde visie, het formuleren van een ambitie en het opstellen van een roadmap. Met dit plan is funding vanuit de Board veiliggesteld, dat uitvoering van het plan mogelijk heeft gemaakt. Vervolgens is gestart met opbouw van een team waarin o.a. business development, smart building consultancy en data science is vertegenwoordigd. Met dit team is gewerkt aan het ontwikkelen van smart building services, de bijbehorende technologie en verdienmodellen. Deze zijn nieuwe diensten zijn vervolgens bij diverse klanten van BAM geleverd en worden continue verbeterd. Dit maakt BAM Gebouwservices ook in de digitale gebouwde omgeving, de strategisch partner van de klant is!

"Door inzet van IoT technologie kunnen wij het onderhoud efficienter uitvoeren, zodat wij de primaire processen van de klant zo min mogelijk verstoren in geval van onderhoud"

- Innovatiemanager. BAM FM