INDUSTRIELE OPSCHALING VAN TECHNOLOGY PROVIDER EN PRODUCENT VAN SCHOON GAS

Over SCW Systems

Vanuit de ambitie positieve impact te maken op klimaat en circulaire economie is Gerard Essing in 2013 SCW Systems gestart. SCW Systems ontwikkelt twee revolutionaire technologieën voor schaalbare productie van duurzame gassen en de realisatie van negatieve CO2 emissies. De onderneming is in 2013 gestart met het ontwikkelen van superkritisch water vergassen op industriële schaal. Dit is een innovatieve thermochemische conversie technologie die organische rest- en afvalstromen efficiënt omzet in duurzame gassen, zoals groen gas en groen waterstof. Deze gassen vervullen een belangrijke rol in het verduurzamen van de sectoren Gebouwde omgeving, Industrie, Mobiliteit en Elektriciteitsproductie.

Bij het proces komt ook CO2 op hoge druk beschikbaar welke in het door SCW ontwikkelde CO2 CLEANUP proces gemineraliseerd kunnen worden. De technologie biedt daarmee een geheel nieuw uitgangspunt voor nuttige aanwending van CO2. De CO2 CLEANUP producten kunnen namelijk in bestaande markten worden hergebruikt, waaronder de productie van cement, plastic en rubber.

De uitdaging

SCW Systems heeft een ambitieuze groeidoelstelling en is zeer gedreven dit een succes te maken. Met haar innovatieve technologieën is de onderneming goed gepositioneerd om een wezenlijke rol te spelen in de toekomstige, duurzame voorziening van energie en reductie van CO2. Om de schaal te bereiken die nodig is, is (externe) financiering cruciaal, waarvoor diverse financieringsrondes nodig zijn. SCW Systems heeft SunriseCompany gevraagd te ondersteunen bij deze financieringsrondes.

Wat we gedaan hebben

Dit traject heeft plaatsgevonden in een ideale samenwerking tussen SunriseCompany en het team van SCW Systems. In deze samenwerking is een investeringsmemorandum tot stand gekomen waarin o.a. de complexe technologieën van SCW Systems en de impact ervan op een duurzame energievoorziening en vermindering van CO2 emissies uitgelegd wordt. Tevens worden de groeiplannen, de benodigde investeringen en de business case voor de exploitatie van de technologieën beschreven. Ten slotte is de investment case uiteengezet ten behoeve van toekomstige financiers.

“Het structureren van geschikte financiering is van essentieel belang bij het realiseren van onze groei. SunriseCompany is voor ons een betrouwbare sparringpartner en heeft ons goed geholpen met het ontwikkelen van ons investeringsmemorandum.”

- CFO. SCW Systems