Over Interflow

Als dé specialist in schone lucht draait het bij Interflow allemaal om schone lucht in productieomgevingen met als doel product- en persoonsbescherming te bieden. Interflow adviseert, ontwerpt, realiseert en onderhoudt projecten op dit gebied. Interflow is uitgegroeid tot een internationaal en toonaangevend fabrikant van cleanrooms, operatiekamers, steriele bereidingsruimten en laminar flow units. Interflow is onderdeel van BAM Bouw en Techniek, een van de sectoren van de Koninklijke BAM Groep.

De uitdaging

De dienstverlening op het gebied van beheer, onderhoud en validatie is een belangrijke driver voor groei van Interflow. Interflow spant zich altijd in om de verstoring van het klantproces tijdens servicewerkzaamheden te minimaliseren en de klant in staat te stellen haar productieomgeving z.s.m. weer in gebruik te nemen. Om die reden heeft de onderneming geinvesteerd in de digitalisering van haar validatieproces, waardoor rapportages sneller kunnen worden opgeleverd. In het oorspronkelijk proces werd gebruik gemaakt van Excel, dat vaak vastliep en leidde tot de nodige frustraties bij de gebruiker. Daarnaast duurde de oplevering vaak langer dan gewenst en had de rapportage niet de professionele uitstraling die Interflow nastreeft.

Wat we gedaan hebben

Dit traject heeft plaatsgevonden in een ideale samenwerking tussen Interflow, technologiepartner Maykin Media en SunriseCompany. Als onderdeel van het Sunrise groeiprogramma is het project gedefineerd, het oorspronkelijke proces in kaart gebracht en is technologiepartner Maykin Media betrokken voor de technische realisatie. In een agile proces is een moderne webapplicatie tot stand gekomen, die het validatieproces heeft verkort, vereenvoudigd en minder gevoelig voor fouten heeft gemaakt.

“Doordat wij nu onze rapportage vrijwel direct opleveren, kan de OK of productieruimte nog dezelfde dag worden vrijgegeven. Dat is uniek in de markt!”

- Manager Beheer & Validatie. Interflow