Aanzienlijke uitbreiding schuifdeurendivisie

Pino Maglio, Managing Director van Boon Edam Nederland, vertelt:

De laatste jaren kregen wij steeds vaker de vraag of wij niet alleen de draaideuren, maar ook de automatische schuifdeuren in projecten kunnen verzorgen. Nu leveren wij al zo’n 20 jaar schuifdeuren, echter incidenteel en vaak voorkomend vanuit onze service & onderhoudswerkzaamheden op automatische deuren. Onze organisatie was dan ook op deze incidentele leveringen ingericht. Een gemiddelde groei van zo’n 35% per jaar in de afgelopen 2 jaar en de nog grotere groeiverwachting voor dit jaar en de komende jaren, maakte het echter noodzakelijk om flinke stappen te zetten. We hebben daarom processen aangescherpt en nog beter ingericht, strakke afspraken gemaakt met leveranciers, geïnvesteerd in een extra bedrijfspand en een speciaal schuifdeurenteam samengesteld om slimmer, sneller en kostenefficiënter te opereren.

Snellere levering, lagere kostprijzen

Het schuifdeurenteam bestaat uit technisch commercieel adviseurs, werkvoorbereiders, projectleiders, een complete assemblageafdeling en installatie-, service- & onderhoudsteam. De oprichting van dit team heeft als resultaat gehad dat het proces van verkoop tot installatie, service & nazorg van automatische schuifdeuren optimaal geregeld is. De investering in een extra bedrijfspand stelt Boon Edam in staat om voorraadbeheer te optimaliseren en de productie- & assemblage-afdeling van schuifdeuren aanzienlijk uit te breiden. Dit alles heeft er reeds toe geleid dat de schuifdeuren sneller en tegen lagere kostprijzen geleverd kunnen worden.

Eigen Poedercoating

De productie- & assemblage-afdeling van de schuifdeuren is gesitueerd vlak naast de eigen poedercoatingfaciliteit van Boon Edam. Dit heeft als gevolg dat het schuifdeurentraject van onbehandeld aluminium tot gekleurd eindproduct kort is en snel doorlopen kan worden. “Omdat het poedercoaten van de schuifdeuren in eigen huis gebeurt en niet door derden, kunnen wij deze processtap kort houden ten opzichte van andere partijen.”, aldus Maglio.

  In de afgelopen 2 jaar was de gemiddelde groei zo’n 35% per jaar en voor komend jaar verwachten we een nog grotere groei. 

Om de klanten ook in het ontwerpproces snel te kunnen bedienen, is de online dienstverlening van Boon Edam uitgebreid met een bestekgenerator en richtprijsformulier voor de automatische schuifdeuren op de website. Met de bestekmodule kan men via de productpagina’s van de automatische, brandwerende of inbraakwerende schuifdeuren eenvoudig en snel bestekteksten genereren.

Vervolgens werd er geproost op deze mooie stap.

Wilt u ook eens sparren over het realiseren van groeikansen voor uw organisatie? Bel ons op 020 215 70 32 of
Neem contact op