Over Vakmedianet

Vakmedianet is de leidende B2B uitgeverij in Nederland met sterken merken, die staan voor relevante en betrouwbare journalistiek en redactie op websites, in tijdschriften, opleidingen en congressen binnen het vakgebied. De uitgeverij is momenteel georganiseerd in 20 uitgeefgroepen, die heel dicht op uw markt opereren met eigen uitgeef-, redactie-, sales- en marketingteams. De ruim 300 medewerkers van Vakmedianet werken vanuit de locaties in Alphen aan den Rijn, Deventer en Doetinchem.

De uitdaging

Het management van Vakmedianet kreeg de kans om 17 titels van Reed Business over te nemen, waaronder Distrifood, Foodmagazine, Food Data Services, Misset Horeca, Bakkerswereld, Bike Europe, Tweewieler en Controllers Magazine. Bij de overname zijn 93 werknemers betrokken.

Wat we gedaan hebben

Samen met Tjerk Lerou (Connected Strategies) hebben we het management bijgestaan tijdens de evaluatie van de acquisitie gedurende de due diligence fase. Wij hebben een uitgebreid financieel model ontwikkeld om de individuele performance van de 17 titels te analyseren. Tevens is de mogelijkheid ingebouwd om de toekomstige performance in verschillende scenario's door te rekenen. Naast financial modelling hebben we een presentatie voorbereid ten behoeve van gesprekken met financiers van de transactie. Vakmedianet heeft de transactie succesvol afgerond in december 2014.